Wat we voor je kunnen doen

Leiderschapscoaching

Leiderschapscoaching

Heb je te maken met een onvrede of een conflict in je team? Functioneert één van de medewerkers niet goed? Of ontstaat er groepsvorming onder je teamleden? Dat vraagt nogal wat van jou als leider. Want hoe ga je daarmee om? Wat is verstandig om te doen? En wat doe je beter niet? Ik help je met leiderschapscoaching. Je krijgt het inzicht dat je nodig hebt om de juiste beslissingen te nemen. De training is bedoeld voor bestuurders, rectoren, directeuren en teamleiders van scholen en zorgorganisaties.

Welke leiderschapsstijlen passen bij jou?

Conflicten horen zo nu en dan bij het werk. Ze helpen een organisatie verder. Maar het kan ook lastig zijn, want mensen hebben eigen karakter, gevoelens, levenservaringen en belangen. Misschien spelen er onderhuidse spanningen. Galmen er gebeurtenissen uit het verleden na. Of misschien gaat het best goed maar worstel je je met je rol als leider. Met leiderschapscoaching ontdek je welke leiderschapsstijlen het meest effectief zijn om jouw organisatie te leiden, in deze steeds veranderende maatschappij.

DISC-analyse: inzicht in jouw persoonlijkheidsprofiel

Je weet pas welke leiderschapsstijl bij jou past als je inzicht hebt in jouw persoonlijkheidsprofiel. Daarom neem ik vrijwel altijd eerst een DISC-leiderschapsprofiel af. Deze vragenlijst geeft een duidelijk beeld van je gedrag, communicatiestijl, drijfveren en motivatie. En dus ook waarom jij op een bepaalde manier reageert op situaties.

Organisatieopstelling geeft inzicht

Iedereen in de onderwijs- of zorgorganisatie neemt een positie in. Met een organisatieopstelling wordt dit duidelijk. Dit is een ruimtelijke weergave van jouw organisatie. Ze biedt inzicht in de positie van medewerkers én in de verhouding tussen medewerkers. Ik doe de opstelling alleen met jou óf met jouw hele team. In gesprek worden de knelpunten en pijnpunten duidelijk. Je krijgt inzicht in de situatie en in de achterliggende patronen. Dit doen we via de 4 basisprincipes van Systemisch werk: Binding (wie horen er allemaal bij), ordening (welke plek heeft iedereen), Balans (tussen geven en nemen), Bestemming (waar gaan we voor). Ik luister, vraag en zet je aan het denken. Je komt zelf tot de beste aanpak.

Maak het verschil

  • Kracht van Verschil
  • Arnhemseweg 67
  • 3832 GJ LEUSDEN