Wat we voor je kunnen doen

Leiderschaps-ontwikkeling on the job

Leiderschaps-ontwikkeling on the job

Je bent goed opgeleid. Je doet je werk goed en wordt gewaardeerd. Maar toch…. Toch zijn er van die uitdagingen, waar je wel wat hulp, knowhow en professionele vriendschap bij kunt gebruiken. Zo’n groep mensen die je willen helpen door je ‘aan te pakken’, je uit te dagen, je laten voelen en ervaren, met je meebewegen waar nodig en je aansporen waar het moet. Het is fijn om een aantal mensen om je heen te hebben, waar je samen mee op kunt trekken. Professionals die net als jij een groot project tot een goed einde willen brengen. Die net als jij een ander goed kunnen gebruiken om net dat ene stapje meer te kunnen zetten of juist aangeven dat je beter een stapje terug kan doen of een andere stap moet zetten. Zeker als je voor een uitdagende opgave staat. Zo’n opdracht waar je goed de focus bij moet hebben en je ervaring en vertrouwen van anderen nodig zult hebben. Je hebt de nodige papieren om deze job goed aan te kunnen, maar deze nieuwe uitdaging zal toch veel van je vragen.

 

Why
Waarom is dit leiderschapstraject iets voor jou is? Omdat jij je wellicht herkent in de volgende vragen: Staat jou een geweldige uitdaging te wachten? Start je binnenkort in een pittige job als leidinggevende? Moet jouw team of organisatie een kwaliteitsslag maken? Staat er een fusie aan te komen? Moet er een cultuurverandering plaatsvinden? Of sta je voor een andere uitdagende opgave?

Dan is het helpend om je hierin te laten coachen en uitdagen. En benut dan eens de kracht van de groep. Het voordeel van een groep is, dat je veel ervaringen kunt delen en samen kunt leren en ontwikkelen. De groep laat je niet wegkomen met zaken die je afhouden van je opdracht. Maar uiteraard met de menselijke maat. Samen ga je op weg, samen deel je ervaringen. Je voelt je verantwoordelijk voor je eigen proces, maar bent ook bewogen met dat van de ander. Zo kom je tot persoonlijke en professionele groei.

 

How

Een traject van 6 losse dagen. Samen ga je aan de slag om voor jezelf persoonlijke ontwikkeldoelen te beschrijven en een gewenst resultaat voor je opdracht te formuleren. Samen als groep spreek je af op welke manier je elkaar gaat uitdagen, ondersteunen en bepaal je de spelregels van de groep. Samen bepaal je de kaders, waarbinnen optimale persoonlijke groei mogelijk is.

Elke bijeenkomst deel je elkaars persoonlijke groei en projectgroei. De coach trainer begeleid dit proces via allerlei werkvormen. Deze zijn veelal systemisch van aard, omdat je als individu je steeds te verhouden hebt naar de groep, de teams waarin je werkzaam bent en organisaties waarmee je verbonden bent. Maar je hebt ook levenservaringen opgedaan in je eigen familiesysteem. Zonder het te weten kunnen die van invloed zijn op je leiderschap. In deze groep, ben je bereid ook hierin te leren. Niet alles is van tevoren ingevuld. De groep heeft een grote mate van inbreng. Maar uitdagend wordt het in ieder geval.

 

What

Ik ben op zoek naar 6 – 10 leiders die met mij die uitdaging aan willen gaan. We komen elke maand een dag samen en schuwen het niet om het onderling te laten schuren. Doelgericht, waar het proces veel aandacht krijgt. En dat een jaar lang, 6 dagen. De aanpak is systemisch, dus je gaat echt aan de slag met jezelf, je leiderschap en de uitdaging waar je voor staat.

Proces

Je start met een persoonlijke intake met de coach/procesbegeleider. Samen bespreek je welke doelen jij wilt bereiken. Halverwege is er nog een persoonlijk gesprek van een half uur, online. Daarna start het groepsproces van 6 ontwikkeldagen. De eerste dag bestaat uit kennismaking en doelbepaling, duidelijke afspraken en kaders waarbinnen groei mogelijk is en zullen we casussen bespreken/opstellen. Dag 2 en 3 bestaan uit het delen van ervaringen, het aanscherpen van je doelen of de uitvoering ervan. Er is altijd ruimte voor dat wat urgent en belangrijk is. Dag 4 start met een tussenevaluatie. Waar sta je en waar staat de groep. Wat is nodig om de volgende stappen te zetten? Deze dag zal verder bestaan uit het delen van ervaringen maar zeker ook stilstaan bij effectieve (systemische) leiderschapskwaliteiten die nodig zijn in een wereld die voortdurend in verandering is. Dag 6 is een dag van vieren en oogsten. Een dag van afscheid nemen en de blik weer richten op wat komt.

 

 

Resultaat

Persoonlijke groei, groei in je leiderschap, je leert anders kijken naar uitdagingen die zich onderweg aandienen. Je zoomt niet in op de problemen die kunnen ontstaan, maar zoomt uit naar de oorzaken die hieraan ten grondslag zitten. Je groeit als leider en als mens. Groei in Meesterschap, authenticiteit en verbondenheid.

 

Waar
In het midden van het land, regio Amersfoort/Utrecht/Apeldoorn. Zowel op binnen als buiten locaties. Afhankelijk van het weer.

 

Reisbegeleider
Henry Koopman, Systemisch personal en teamcoach

 

Voor wie
Bestuurders, directeuren, eigenaren van organisaties, teamleiders, projectleiders, coördinatoren.  Iedere leider die een grote opdracht heeft te klaren en onderweg wil ontwikkelen en groeien samen en in verbondenheid met anderen. En bereid is zich echt met zichzelf, de ander de opdracht te verbinden.

 

Data
Groep start najaar 2022: 8 november, 13 januari, 10 februari, 21 maart, 9 mei en 20 juni. (volgeboekt!) 

Groep start begin 2023: 18 januari, 15 maart, 17 mei, 6 september, 1 november, 14 december.

 

Tijd
Elke dag start om 9.30 en eindigt om 16.00 uur.

 

Kosten
€ 2195,- all-in verblijf, catering, start- en middengesprek, exclusief 21% btw.

 

Ben je geïnteresseerd, durf jij het aan? Laat het me weten door op onderstaande knop te drukken. Je ontvangt een bevestiging en ik neem dan contact met je op!

Maak het verschil

  • Kracht van Verschil
  • Arnhemseweg 67
  • 3832 GJ LEUSDEN