Wat we voor je kunnen doen

Teamcoaching in onderwijs en zorg

Teamcoaching in onderwijs en zorg

Wil je als team nóg beter leren samenwerken? Dat kan als je inzicht hebt in elkaars persoon, communicatiestijl, drijfveren en motivatie. Ik help met teamcoaching voor teams in het onderwijs en de zorg. Mijn ervaring is dat medewerkers daarna meer rekening met elkaar houden en elkaar beter weten te vinden. Uiteindelijk zorgt dat voor beter onderwijs of betere zorg.

Leer beter samenwerken en conflicten oplossen

Teams komen om een aantal redenen bij mij voor teamcoaching. Bijvoorbeeld als een of meer teamleden zich onvoldoende veilig voelt binnen het team. Omdat er een geliefde collega is ontslagen, wat nog steeds zijn weerslag heeft. Omdat de raad van bestuur, het bestuur en teamleden zich niet aan hun rollen houden. Of omdat het team in disbalans is geraakt vanwege langdurige ziektes. Ook kan het zijn dat teamleden zich niet houden aan de organisatiedoelen, wat onrust geeft.

DISC-analyse: inzicht in elkaars profiel

Tijdens de teamcoaching gaan we aan de slag met de 4 basisprincipes van systemisch samenwerken: binding, ordening, balans en bestemming. Met oefeningen laat ik jullie ervaren hoe deze principes werken. Je ontdekt jouw eigen patronen en de teamdynamieken. Je wordt je bewuster van je eigen handelen en het effect daarvan op anderen. Knelpunten of pijnpunten maken we bespreekbaar met een organisatieopstelling: een ruimtelijke weergave van de organisatie. Een opstelling biedt inzicht in de positie van iedere medewerker én de onderlinge verhoudingen.

Op basis van de teamcoaching kunnen jullie intern verder bouwen aan het team. Ook daarbij ondersteun ik graag.

>> Lees meer over teamontwikkeling & teambuilding

Maak het verschil

  • Kracht van Verschil
  • Arnhemseweg 67
  • 3832 GJ LEUSDEN