Wat we voor je kunnen doen

Communicatietraining

Communicatietraining

Goed samenwerken begint bij heldere communicatie. Dus als er niet goed gaat in de samenwerking, dan kan een communicatietraining de oplossing zijn. Dat is bijvoorbeeld ook nuttig als je mensen moet zien mee te krijgen in een verandering.

DISC-analyse geeft inzicht

Je kunt dezelfde taal spreken en toch misverstanden krijgen. Dat komt omdat ieder mens anders denkt en doet. Bovendien heeft ieder mens een eigen communicatiestijl. Het helpt enorm als je dit van elkaar weet. De DISC-analyse geeft duidelijkheid over je persoonlijkheidsprofiel. Het model heeft twee assen. Introvert versus extravert gedrag, rationeel versus emotioneel voorkeursgedrag. Elke kwadrant biedt inzicht in iemands kwaliteiten, drijfveren, motivaties, valkuilen en voorkeuren.

Samen in gesprek over beter communiceren

Jullie krijgen natuurlijk een uitleg over de uitkomsten van de vragenlijst. Daarna we gaan we in gesprek. Wat betekent het als je overwegend een geel, groen, rood of blauw profiel hebt? Wat betekent dat voor jouw gedrag en communicatiestijl? En wat hebben jullie als team nodig om de communicatie te verbeteren? In het gesprek zie ik van alles gebeuren in de communicatie. Dat maak ik bespreekbaar.

Inbedding in de organisatie

Na afloop van de training zetten we vervolgstappen binnen de organisatie. Bijvoorbeeld in de vorm van een werkgroep. Hoe zorgen we dat we ons gezamenlijk verantwoordelijk voelen? Welke gedeelde waarden spreken we af en welke gedragsregels vloeien daaruit voort? Idealiter bevragen en trainen we álle teams. Daarna houden we bij wat er gebeurt en wat het oplevert. Ook dit traject begeleid ik graag. Want ik wil graag dat mijn training een duurzaam effect heeft.

Maak het verschil

  • Kracht van Verschil
  • Arnhemseweg 67
  • 3832 GJ LEUSDEN