Wat we voor je kunnen doen

Coachtraject ‘Leren en ontwikkelen’

Coachtraject ‘Leren en ontwikkelen’

Hoe neem jij als leidinggevende jouw team mee? En hoe motiveer en inspireer jij als leerkracht of docent jouw leerlingen? Ieder mens heeft een bepaalde leerstijl. En die stijl heeft invloed op de manier waarop jij omgaat met anderen.

Het coachingstraject ‘Leren en ontwikkelen’ biedt inzicht. Aan de hand van diverse profielen leer je over de invloed van jouw gedrag op anderen. Dat helpt je om je leer- en veranderstijl aan te passen. Ik geef je hiervoor de handvatten. Uiteindelijk zorgt dit voor betere samenwerking en beter onderwijs.

DISC-analyse Leer- en Onderwijsstijl

Als je voor het eerst bij mij komt, dan neem ik twee vragenlijsten bij je af. Bij leidinggevenden gaat het om de Leer- en Veranderstijl. Bij leerkrachten en docenten gaat het om de Leer- en Onderwijsstijl. De vragenlijst geeft inzicht in je persoonlijkheidsprofiel. Je krijgt een beeld van jouw gedrag, communicatiestijl, drijfveren en motivatie. Leidinggevenden krijgen bovendien inzicht in hun veranderstijl, terwijl je als leerkracht of docenten inzicht krijgt in jouw manier van lesgeven en de invloed daarvan op de leerlingen in je klas. Natuurlijk leg ik je uit hoe je het profiel moet interpreteren en waar er mogelijkheden liggen om het onderwijs nog passender te maken. De leerstijl- en onderwijstijlprofielen zijn gebaseerd op het persolog® DISC-profiel voor persoonlijkheid en gedrag.

Verdiepende coachinggesprekken

Op basis van het profiel gaan we in gesprek. Soms komen we dan op onverwerkte zaken uit het verleden die jouw functioneren belemmeren. Daarmee gaan we aan de slag. Hiervoor werk ik met opstellingen. Dit is een ruimtelijke uitbeelding van een systeem waarvan jij deel uitmaakt. Het kan gaan om het gezin waarin je opgroeide, maar ook om jouw werkkring. Met poppetjes wordt duidelijk hoe jij je verhoudt tot collega’s en leerlingen. En wat de helpende en belemmerende factoren zijn. Ik luister, observeer en stel vragen. Dat geeft jou de inzichten om zelf stappen te zetten.

 

Profiel van het hele team

Wil je inzicht in het leer- en onderwijsstijlprofiel van alle medewerkers van jouw school? Dan kun je ervoor kiezen om iedereen een vragenlijst te laten maken. Vervolgens leggen we deze stijlen op elkaar. Dit geeft een totaaloverzicht. Het zorgt voor inzicht en begrip en verbetert de samenwerking. En zoek je een nieuwe medewerker, dan weet je precies welke kwaliteiten een leerkracht of docent moet hebben of moet leren benutten. En of iemand het vermogen heeft om te veranderen en te groeien.

Ook leerlingen bevragen

Ook jouw leerlingen hebben ieder een bepaalde leer- en ontwikkelstijl. Als je daar inzicht in hebt, dan kun je jouw lesgeven nog beter afstemmen. Daarin zoeken we ook naar het meest passende profiel voor leerlingen of studenten via het tienerleerstijlprofiel (vanaf het voortgezet onderwijs). Bijvoorbeeld omdat het moeizaam draait in de klas en je de vinger er niet achter krijgt. Of omdat de klas minder goed presteert dan je mag verwachten.

Leer hoe je jouw collega’s en leerlingen inspireert

Wil je leren hoe je jouw collega’s en leerlingen meekrijgt en inspireert? Volg dan het coachtraject ‘Leren en ontwikkelen’ voor leerkrachten en docenten. Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden en mijn aanpak.

Maak het verschil

  • Kracht van Verschil
  • Arnhemseweg 67
  • 3832 GJ LEUSDEN