Training - individueel

Je baan
onder de loep

Je baan<br>onder de loep
 • ‘Zijn mijn medewerkers nog wel tevreden en gemotiveerd?’
 • ‘Benutten we het talent van onze medewerkers wel optimaal?’
 • ‘Hoe laat ik medewerkers die moeten afvloeien nadenken over hun loopbaan?’
Je baan<br>onder de loep
Je baan<br>onder de loep

Om allerlei redenen kan het voor een onderwijs- of zorgorganisatie nuttig zijn om de loopbaan van medewerkers onder de loep te nemen. Want de wereld is continu in verandering. Dat vraagt wat van medewerkers. Wat kunnen zij het best doen? Meebewegen? Opnieuw vol overtuiging kiezen voor hun vak of baan? Of is het tijd voor een andere keuze? En wat dan? Samen met Compas Loopbaanadvies & Coaching ontwikkelden we de incompany-training ‘Je baan onder de loep’. Daarin gaan medewerkers samen op zoek naar antwoorden op vragen over hun werk. Ze maken opnieuw een bewuste keuze, zodat ze weer met plezier hun werk doen en balans hebben tussen werk en privé. Dat is niet alleen goed voor de medewerkers, maar ook voor de organisatie als geheel.

Inhoud van de training

Bijeenkomst 1 – Hoe ben ik gevaren?

Kernvragen: Wie ben ik? Wat bepaalt mijn werk en leven? Wat zijn mijn talenten?

 

Bijeenkomst 2 – De regie over mijn persoon en mijn werk.

Kernvragen: Hoe sta ik in mijn werk? Wat zijn mijn energiegevers en -slurpers? Hoe geef ik betekenis aan mijn werk? Hoe vind ik weer plezier in mijn werk?

 

Bijeenkomst 3 – Mijn nieuwe toekomst, mijn droombaan dichterbij!

Kernvragen: Hoe raak ik weer geïnspireerd? Waar wil ik mijn leven (loopbaan) op richten? Wat is

belangrijk voor mijn persoonlijke ontwikkeling? Waar ligt mijn perspectief?

 

Bijeenkomst 4 – Yes! we can … versus… Help, ik durf niet!

Kernvragen: Hoe ga ik om met belemmerende overtuigingen? Waar ligt mijn kracht (mijn sterkte én mijn kwetsbaarheid)? Hoe pak ik een veranderproces aan?

 

Bijeenkomst 5 – Go with the flow!

Kernvraag: hoe ga ik de komende periode mijn droombaan beleven?

En bij zoektocht naar nieuw werk: hoe benader ik de (nieuwe) arbeidsmarkt?

Voor wie?

 • Leidinggevenden en werknemers vanuit alle werkgebieden.

Resultaten:

 • Je hebt inzicht in jouw eigen persoonlijkheid/gedrag t.a.v. communicatie en samenwerking
 • Je kunt goed feedback ontvangen en geven
 • Je haalt meer rendement uit je werk
 • Je weet waar je energie van krijgt en waarvan juist niet
 • Je hebt meer plezier in werk en privé
 • Je kent je carrièremogelijkheden
 • Je leert manieren om jouw (droom)baan te bereiken.

Duur van het programma

De training bestaat uit 5 dagdelen van 4 uur (in onderling overleg te bepalen). Het programma vindt plaats binnen ene tijdsbestek van 4-5 maanden. In deze periode voer je drie individuele coachgesprekken met ons. De training gaat door bij een minimale deelname van 8 personen.

Data

In overleg

Cursusmateriaal

Bij de training is inbegrepen een Talentenscan, een DISC QuickScan (gedrag- en communicatievoorkeuren), opdrachten tot reflectie en ontwikkeling en een hand-out van de training. Je ontvangt de materialen op de eerste trainingsdag.

Studiebelasting

De totale studiebelasting is zo’n 46 uur: 20 uur training, 20 uur voorbereiding en zelfstudie en 6 uur coaching. Bij een trainingsdoorloop van 5 maanden is de studiebelasting zo’n 2-3 uur per week.

 

Aantal deelnemers

Er geldt een minimum van 8 deelnemers en een maximum van 20 deelnemers.

 

Investering

De kosten van deze training zijn afhankelijk van het aantal deelnemers. Dit komt omdat medewerkers ook individuele training krijgen. De training is btw-vrij. Kracht van Verschil staat ingeschreven bij Centraal Register Kort Beroeps Onderwijs (CRKBO).

 

Trainingsniveau:

– De opleiding wordt gegeven op Hbo-niveau. Er is geen aanvangsniveau vereist.  Mocht je vragen hebben of de opleiding past bij jouw opleidingsniveau, neem dan gerust contact op.

– Er is geen vrijstelling te krijgen voor een bepaald onderdeel. Tijdens de opleiding ontstaat een band van vertrouwen en wordt gewerkt op basis van veiligheid. Het is dan belangrijk dat iedereen alle onderdelen bijwoont en zich eigen maakt. We leren van en met elkaar.

 

Trainers:

De training wordt verzorgd door Henry Koopman, gecertificeerd NOBCO-coach. Bij groepen groter dan 12 personen wordt gewerkt met 2 trainers.

 

Trainingslocatie: 

De training wordt In Company gegeven en de vragende organisatie regelt een geschikte locatie.

Maak het verschil

 • Kracht van Verschil
 • Arnhemseweg 67
 • 3832 GJ LEUSDEN