Wat we voor je kunnen doen

Organisatieadvies

Organisatieadvies

Loop je als school aan tegen organisatorische problemen en heb je behoefte aan extern advies? Regelmatig word ik gevraagd voor organisatieadvies op een basisschool of een middelbare school. Ik luister, observeer en analyseer. Stel vragen en vraag door. Dat zorgt voor inzicht en duidelijkheid over de beste oplossing.

Systemisch organisatieadvies

Mijn aanpak is systemisch. Dit betekent dat ik werk met opstellingen: ruimtelijke uitbeeldingen van het gehele systeem van de organisatie. Dit doe ik met poppetjes die allemaal een plek krijgen. Zo’n opstelling maakt duidelijk hoe alle betrokkenen zich tot elkaar verhouden en biedt inzicht in de diepere oorzaken. Misschien zijn medewerkers bang om hun baan te verliezen. Misschien zitten sommigen niet op hun plek. Of is er onduidelijkheid onder medewerkers, wat zorgt voor onrust en onvrede.

Knelpunten oplossen, samenwerking verbeteren

Organisatieadvies kan om allerlei redenen nuttig zijn. Bijvoorbeeld als er een knelpunt is tussen het management en de medewerkers. Of tussen een leidinggevende en het team. Ook als er veel veranderingen zijn, heeft dit al gauw impact op de efficiency van de organisatie.

Jarenlange kennis van het onderwijs

Als voormalig leerkracht en leidinggevende heb ik veel kennis en ervaring in het onderwijs. Met mijn eigen bedrijf coach ik leidinggevenden en medewerkers binnen scholen. Ik weet wat er leeft binnen scholen en ken de valkuilen en de mogelijkheden. Die kennis stel ik graag beschikbaar in mijn adviezen.

Maak het verschil

  • Kracht van Verschil
  • Arnhemseweg 67
  • 3832 GJ LEUSDEN