Wat we voor je kunnen doen

Zingeving & identiteitsontwikkeling

Zingeving & identiteitsontwikkeling
Coaching voor ouders van een adoptiekind of een pleegkind. Leer hoe je jouw kind begeleidt naar een gezonde identiteitsontwikkeling.
Coachtraject ‘Zingeving & identiteitsontwikkeling’

Worstelt jouw adoptiekind of pleegkind met de eigen identiteit, dan is dat een bron van zorg. Wil jij je kind goed kunnen ondersteunen op weg naar een eigen, standvastige persoonlijkheid? Ik help je vooruit met het coachtraject ‘Zingeving & identiteitsontwikkeling’.

 

Wat doen identiteitsproblemen met je?

Ieder mens ontwikkelt in de loop van zijn leven een eigen identiteit: een standvastige persoonlijkheid met bepaalde eigenschappen, kwaliteiten, interesses en ambities. Voor een adoptiekind of pleegkind verloopt die ontwikkeling vaak grilliger. Sommigen komen daar zelf prima uit, bij anderen leidt dit tot problemen. Zoals diepgewortelde gevoelens van onzekerheid, gevoeligheid voor kritiek en moeite met het opkomen voor zichzelf. Ook boosheid en lastig gedrag komen veel voor, net als depressie.

Coaching van jullie adoptie- of pleegkind

In principe ga ik aan de slag met jullie als ouders/verzorgers. Maar het kan goed zijn om ook jullie adoptie- of pleegkind te coachen. Vanuit mijn ervaring met ons gezinshuis weet ik hoe groot het positieve effect daarvan kan zijn. Want misschien vraagt je kind zich wel af: ‘Mag ik hier wel zijn?’ Gevoelens van schuld kunnen een rol spelen en het gevoel van ‘er mogen zijn’ belemmeren. Met coaching help ik het kind daarmee verder, zodat de verhoudingen in het gezin verbeteren.

Maak het verschil

  • Kracht van Verschil
  • Arnhemseweg 67
  • 3832 GJ LEUSDEN