Wat we voor je kunnen doen

Systemisch aan het roer

Systemisch aan het roer

Wil je graag zelf aan de slag met systemisch werken binnen jouw onderwijs- of zorgorganisatie? Dat leer ik je graag met de teamtraining ‘Systemisch aan het roer’.

Wat is systemisch werken?

Iedereen in de onderwijs- of zorgorganisatie neemt een positie in. Met een organisatieopstelling met wordt dit duidelijk. Dit is een ruimtelijke weergave van jouw organisatie. Ik werk met houten poppetjes die allemaal een bepaalde plek innemen. Dit biedt inzicht in de positie van medewerkers én in de verhouding tussen medewerkers. In gesprek worden de knelpunten en pijnpunten duidelijk. Bovendien biedt systemisch werken inzicht in de situatie en in de achterliggende patronen. Dit doen we via de 4 basisprincipes van Systemisch werk: Binding (wie horen er allemaal bij), ordening (welke plek heeft iedereen), Balans (tussen geven en nemen), Bestemming (waar gaan we voor).

Zelf aan de slag met systemisch werken

Na de training kun je binnen jouw organisatie systemisch werken toepassen als de situatie daarom vraagt. Bijvoorbeeld als er wrijving is tussen teams of medewerkers. Of als een medewerker een probleem ervaart in zijn of haar functioneren. De teamtraining is een goed vervolg op bijvoorbeeld managementcoaching of teamcoaching.

Maak het verschil

  • Kracht van Verschil
  • Arnhemseweg 67
  • 3832 GJ LEUSDEN