Over Kracht <br>van Verschil
‘Wanneer je een schip wilt gaan bouwen, breng dan geen mensen bijeen om timmerhout te sjouwen of te tekenen alleen.
Voorkom dat ze taken ontvangen. Deel evenmin plannen mee, maar laat eerst mensen verlangen naar de eindeloze zee.’
Antoine de Saint-Exupéry

Over Kracht
van Verschil

Kracht van Verschil is de coaching- en trainingswerkplaats voor leidinggevenden en medewerkers in het onderwijs en de zorg. Eigenaar is Henry Koopman, systemisch senior coach en trainer. “Mijn verlangen is onderwijs- en zorgprofessionals te laten groeien, als mens en in hun vak. Zodat zij het verschil kunnen maken in het leven van jongeren en volwassenen. Daarom coach ik jou als onderwijs- of zorgprofessional. Ik prikkel je en daag je uit. Jij groeit als mens en ontwikkelt je in je vak. Zo maak jij het verschil.”

Stap uit je comfortzone en groei

Henry: “Vanuit mijn achtergrond en ervaring als leerkracht, pedagoog en leidinggevende in het onderwijs waarderen mensen dat ik hen coach vanuit de praktijk. Mijn passie ligt ook bij leidinggevenden. Want zij organiseren de kaders voor jong talent. Weten zij een vuur te ontsteken. Het is mijn overtuiging dat je pas écht groeit, als je uit je comfortzone stapt. Daarom prikkel ik mensen en daag ze uit om verder te kijken en stappen te ondernemen.”

 

Doorbreek patronen en hervind jouw kracht

Willen we het verschil maken, dan moet je onderwijs- of zorgprofessional bepaalde patronen doorbreken. Ieder mens heeft zijn eigen levensgeschiedenis. En ieder mens gaat op zijn of haar eigen manier om met gebeurtenissen. Als je je bewust bent van de processen bij jezelf, dan kun je die vervormingen herstellen. En dan word je de mens die je bedoeld bent om te zijn. Als christen ben ik ervan overtuigd dat ieder mens zijn of haar unieke bestemming heeft. Als coach en trainer help ik daarbij. Zodat jij het verschil kunt maken in het leven van de jongeren en volwassenen met wie jij werkt.

 

 

Partners

Als Kracht van Verschil werken we met diverse partners samen.

Jelle Admiraal

Ik begon mijn loopbaan in het onderwijs. Daar ontstond mijn passie te ontdekken wat mensen drijft en hoe je mensen kunt verbinden om samen iets moois te realiseren. Ik geef vorm aan deze passie in mijn trainingen en begeleiding op het gebied van teamontwikkeling, leren en veranderen. Ik geniet ervan als mensen daarbij nieuwe inzichten opdoen en leren oude overtuigingen los te laten. Ik inspireer anderen graag om daarmee actief aan het werk te gaan. In het onderwijs geef ik ook trainingen vanuit mijn concept Passende Routes Online. Hierbij breng ik samen met teams groepen kinderen in beeld en help ik hen doorgaande lijnen te realiseren die bij ieder kind leiden tot passende resultaten.

www.puzzelmij.nl

Simon Compagnie

Ik ben Simon Compagnie, 52 jaar, en getrouwd met Margreet. Samen hebben we vier kinderen. In het dagelijkse leven ben ik loopbaancoach en begeleid ik mensen in het vinden van de baan die bij hen past. Het is mooi om te ervaren hoe mensen door een proces van bewustwording ontdekken waar hun kracht ligt. Door ze bewust te maken van innerlijke (hulp)bronnen vinden ze een nieuwe uitdaging of een ander doel in hun leven! Soms is het nodig om onderdelen uit het verleden eerst op te ruimen. En dat mag! Dan zijn ze nog beter in staat hun hart te volgen. Het is vaak een prachtig proces! Daarnaast begeleid ik mannen in de fase van hun midlife, door met hen op te lopen en hen te helpen deze mooie periode op een prettige manier te beleven.

www.simoncompagnie.nl

Iris Pinkepank

Het systemisch-fenomenologisch werken is voor mij een way of life geworden. Geen methode of schema maar een manier om het leven met alles wat erbij hoort te begrijpen vanuit een holistisch, een heel-de-mens perspectief. Het vormt de brug tussen denken en voelen, werk en privé, gezin en maatschappij en verbindt tot een nieuwe manier van werken en bewust- Zijn.

Onze maatschappij en veel werkvelden worden gekenmerkt door fragmentatie en specialisatie. Complexe (samenwerkings)vraagstukken hebben hier vaak hun oorsprong.  Dat het geheel meer is dan de soms der delen en ook andere eigenschappen heeft is uit het oog verloren. Systemisch werken houd voor mij in zowel het geheel als ook de delen te zien. Mijn uitgangspunten zijn daarbij de menselijke maat, werken vanuit bewustzijn en verbinding.

www.cvsw.nl