Over Kracht <br>van Verschil
‘Wanneer je een schip wilt gaan bouwen, breng dan geen mensen bijeen om timmerhout te sjouwen of te tekenen alleen.
Voorkom dat ze taken ontvangen. Deel evenmin plannen mee, maar laat eerst mensen verlangen naar de eindeloze zee.’
Antoine de Saint-Exupéry

Over Kracht
van Verschil

Kracht van Verschil is de coaching- en trainingswerkplaats voor leidinggevenden en medewerkers in het onderwijs en de zorg. Eigenaar is Henry Koopman, systemisch senior coach en trainer. “Mijn verlangen is onderwijs- en zorgprofessionals te laten groeien, als mens en in hun vak. Zodat zij het verschil kunnen maken in het leven van jongeren en volwassenen. Daarom coach ik jou als onderwijs- of zorgprofessional. Ik prikkel je en daag je uit. Jij groeit als mens en ontwikkelt je in je vak. Zo maak jij het verschil.”

Stap uit je comfortzone en groei

Henry: “Vanuit mijn achtergrond en ervaring als leerkracht, pedagoog en leidinggevende in het onderwijs waarderen mensen dat ik hen coach vanuit de praktijk. Mijn passie ligt ook bij leidinggevenden. Want zij organiseren de kaders voor jong talent. Weten zij een vuur te ontsteken. Het is mijn overtuiging dat je pas écht groeit, als je uit je comfortzone stapt. Daarom prikkel ik mensen en daag ze uit om verder te kijken en stappen te ondernemen.”

 

Doorbreek patronen en hervind jouw kracht

Willen we het verschil maken, dan moet je onderwijs- of zorgprofessional bepaalde patronen doorbreken. Ieder mens heeft zijn eigen levensgeschiedenis. En ieder mens gaat op zijn of haar eigen manier om met gebeurtenissen. Als je je bewust bent van de processen bij jezelf, dan kun je die vervormingen herstellen. En dan word je de mens die je bedoeld bent om te zijn. Als christen ben ik ervan overtuigd dat ieder mens zijn of haar unieke bestemming heeft. Als coach en trainer help ik daarbij. Zodat jij het verschil kunt maken in het leven van de jongeren en volwassenen met wie jij werkt.

 

Principes van Systemisch Werken

Kracht van Verschil werkt volgens de principes van het Systemisch werk. Systemisch werken is een manier om inzicht te krijgen in jouw eigen plek in een systeem, welk systeem dan ook, en je verhouding met de anderen in dat systeem. Je kunt ervaren waar belemmeringen zitten en waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei. We werken zowel persoonlijk (het familiesysteem) als ook binnen organisaties (het organisaties) vanuit de systemische principes en inzichten.